pozrtvovana-ljubav

POŽRTVOVANA LJUBAV

Bob Pirs je imao poodmaklu leukemiju, ali je otišao da poseti kolegu u Indoneziji pre nego što umre.

Dok je šetao kroz malo selo, slučajno je sreo mladu devojku koja je ležala pored reke na otiraču od bambusa. Umirala je od raka i ostalo je još samo malo vremena da živi.

Bob je bio ogorčen. Zahtevao je da sazna zašto ona nije u bolnici. Ali njegov prijatelj mu je objasnio da je ona iz džungle i da je želela da provede poslednje dane pored reke, gde je bilo sveže i prijatno.

Kada se Bob zagledao u nju, osetio je takvo sažaljenje da se spustio na svoja kolena u blato, uzeo njenu ruku i počeo da je miluje. Mada ga nije razumela, on se molio za nju. Malo kasnije ona je pogledala gore i rekla nešto. "Šta je rekla?", upitao je Bob svog prijatelja.

Njegov prijatelj je odgovorio: "Rekla je: 'Kada bih samo mogla ponovo da zaspim, kada bih samo mogla ponovo da zaspim.'" Izgleda da je njen bol bio prevelik da bi joj dozvolio olakšavajući odmor.

Dodao je flašicu svom prijatelju. "Pobrini se da ova devojka ima miran noćni san", rekao je, "dok ove tablete traju." Bob je tek za deset dana mogao da obnovi svoju zalihu prepisanih lekova. To je značilo deset bolnih i besanih noći. Tog dana njegovo služenje ga je mnogo koštalo. Ali čak i usred njegove patnje, imao je snažan osećaj zadovoljstva da je uradio pravu stvar.

Dejvid Džeremaja, Dela ljubavi

 

POGLEDAJTE I OVE ČLANKE!

Broj posetilaca

Danas459
Juče401
Ovog meseca6633
Ukupno2396187

Currently are 51 guests and no members online


VCNT - Visitorcounter