decak-zrtvovao

DEČAK ŽRTVOVAO ŽIVOT DA BI SPASIO DEVOJČICU

Četvorogodišnji Ksander Vento iz Teksasa umro je pokušavajući da spase devojčicu koja se davila u bazenu.

Ksander je na bazenu u Fort Vortu u Teksasu video trogodišnju devojčicu kako se davi na najdubljem delu bazena i odmah je doplivao do nje, pomažući joj da drži glavu iznad vode. Spasavanje je iscrpelo malog Ksandera, zbog čega je potonuo na dno bazena, ali kada su ga izvukli on je pao u komu.

Odmah nakon što je Ksander u nesvesnom stanju izvučen iz bazena, prebačen je u bolnicu Kuk u Fort Vortu, gde je stavljen na aparate za održavanje života. Nekoliko dana kasnije, roditelji su odlučili da skinu dečaka s aparata.

Mediji u SAD prenose da je tokom incidenta dečakova majka bila na bazenu, ali nije objavljeno još detalja o okolnostima u kojima se tragedija desila.

Devojčica koju je Ksander spasao oseća se dobro i u dobrom je zdravstvenom stanju.

"Nadamo se da će naš sin poslužiti kao inspiracija. On je bio anđeo u bazenu, koji je žrvtovao svoj život da bi spasao drugi", rekli su u saopštenju Ksanderovi roditelji Kris i Misti.

Roditelji su odlučili da doniraju njegove organe za transplantaciju, a rodbina i prijatelji pokrenuli su fond kako bi pomogli porodici da pokrije troškove lečenja.

izvor: Blic

POGLEDAJTE I OVE ČLANKE!

Broj posetilaca

Danas274
Juče337
Ovog meseca7679
Ukupno2397233

Currently are 120 guests and no members online


VCNT - Visitorcounter