studentkinja-vratila-4.000-eura-koje-je-pronasla

STUDENTKINJA VRATILA 4.000 EURA KOJE JE PRONAŠLA

20-godišnja studentkinja Marijana Ivelić, koja kao sezonac radi u suvenirnici na bolskoj rivi na Braču, pronašla je manju torbicu u kojoj su bili tri pasoša i četiri hiljade eura.

"Bilo je oko 14 časova, kada ovde prolaze mnogi turisti, uglavnom izletnici koji u Bol dolaze brodovima s Makarske rivijere", priča Marijana ne skidajući osmeh s lica. "Došao je do mene jedan mlađi par s detetom i pitali su me za apartmane gde su imali rezervisan smeštaj. Ja sam ih uputila kuda da krenu i zbog gužve morala sam se posvetiti ostalim turistima, potencijalnim kupcima. Nakon nekoliko minuta primetila sam na zidiću, pored ulice, gde su izloženi naši suveniri, manju torbicu, kao neki neseser. Otvorila sam i zapanjilo me kad sam videla pasoše i hrpu novca. Sa slike u pasošu prepoznala sam turistu koji mi se obratio. Zatvorila sam torbicu, spremila je u prostoriju, s namerom da, kada prođe gužva, nazovem policiju ili potražim turiste, jer su mi rekli gde će boraviti", kazala je Marijana za portal boljani.info.

Pola sata kasnije, sav zadihan, dotrčao je turista koji je rekao da je u Bol došao iz dalekog Meksika. Tek je stigao autobusom iz Supetra i nakon stotinjak metara uspeo da izgubi dokumente i novac. Marijana mu je predala izgubljene stvari i tada su utvrdili da ništa ne nedostaje, a da je u torbici četiri hiljade eura.

"Ja verujem da će gosti još koji put navratiti do ove suvenirnice. Volela bih da nas zajedno slikate", kazala je Marijana.

Ova poštena studentkinja preko leta radi u suvenirnici, jer novca uvek treba.

"Da, ali novac treba zaraditi, a onaj koji se nađe treba vratiti vlasniku" zaključila je Marijana.

Izvor: buka

 

POGLEDAJTE I OVE ČLANKE!

Broj posetilaca

Danas56
Juče337
Ovog meseca7461
Ukupno2397015

Currently are 63 guests and no members online


VCNT - Visitorcounter