humani-policajac

HUMANI POLICAJAC: Siromahu napisao kaznu, pa mu dao 100 dolara da je plati

Hajden Karlo (25), koga je u Planu u Teksasu zaustavio policajac zato što mu je istekla registarska nalepnica, priznao je bez oklevanja da nema opravdanja za počinjeni prekršaj.

- Rekao sam mu da nemam objašnjenje zašto nisam obnovio registraciju, osim što nemam para. Morao sam da biram, ili ću nahraniti decu ili ću registrovati kola - rekao je Karlo.

Policajac je Karlu napisao kaznu, ali mu je uručio i koverat.

- Kada sam ga otvorio, video sam novčanicu od 100 dolara. Briznuo sam u plač. Šta sam drugo mogao? - ispričao je on za televizijski kanal CBS DFW.

Policajac nikome nije govorio o svom dobrom delu, ali je Karlov deda Bili Mekintajer bio toliko dirnut ovim ljudskim gestom da je napisao pismo njegovoj policijskoj upravi.

- Nema mnogo policajaca koji bi uradili ovako nešto - izjavio je on.

Kako prenose mediji, humani policajac, za razliku mnogih drugih koji su učinili dobra dela, želi da ostane anoniman, ali njegove kolege ipak nameravaju da mu odaju posebnu počast.

- Rekao mi je da je tom čoveku novac bio potrebniji nego njemu i da je naprosto morao to da uradi - izjavio je njegov kolega i portparol policijske uprave Dejvid Tili.

Sa 100 poklonjenih dolara, Karlo je obnovio registraciju ne samo svog, već i ženinog automobila.

- Pomogao mi je kada mi je bilo potrebno i to veoma cenim. Nikada neću zaboraviti tog čoveka - izjavio je Karlo i dodao da je povratio veru u Boga.

Izvor: 24sata

 

POGLEDAJTE I OVE ČLANKE!

Broj posetilaca

Danas459
Juče401
Ovog meseca6633
Ukupno2396187

Currently are 83 guests and no members online


VCNT - Visitorcounter