mesar-vratio-penzioneru-novcanik-sa-7000-evra

MESAR VRATIO NOVČANIK SA 7000 EVRA

Novopazarac Rafet Tiganj (32) pronašao je nedavno u mesari u kojoj radi novčanik sa 7000 evra i nekoliko kreditnih kartica sa pin-kodovima, i sve to bez dileme vratio vlasniku Miodragu Rakoviću, penzioneru iz Francuske.

Rafet smatra da nije učinio ništa neobično, jer mu pronađeni novac ne pripada, a veruje da bi mnogi postupili kao i on. Iako je u novčaniku našao adrese vlasnika, to mu nije bilo od velike pomoći, jer je jedna bila u novopazarskom selu Rajetići, druga u Kragujevcu, a treća u Francuskoj.

- Setio sam se da je taj čovek kupio ćevape toga dana i rešio sam da ga nađem kako znam i umem. Novac nije bio moj i prosto ne bih mogao da spavam to veče da nisam našao vlasnika. Dobro mi je poznato koliko para može da preseče čoveka, pa čak i kad izgubi malu sumu novca. Skoro dva sata sam pozivao redom brojeve telefona koje sam našao u novčaniku i na kraju došao i do njegovog. Javila mi se njegova supruga, koja mi je rekla kada sam zatražio da ga čujem da mu je pozlilo i da ne može da razgovara. Objasnio sam joj ko sam i da sam toga dana našao njegov novčanik, da ne brine, da je novac kod mene. Rekao sam joj da mu prenese da može da dođe kod mene u mesaru po njega - priča za "Blic" ovaj pošteni čovek.

Rafet Tiganj je završio dva fakulteta, diplomirani je kriminalista i pravnik, ali je bezuspešno tražeći posao na mnogim mestima, prihvatio da radi u mesari jer od nečega mora da izdržava porodicu.

Miodrag Raković veli da je srećan što je upoznao Rafeta i da je svestan da bi malo ljudi u današnje vreme postupilo kao on.

- Zaista sam mu veoma zahvalan na ovome što je uradio, jer je u pitanju suma od sedam hiljada evra, nije to baš mali novac. Zamalo sam dva puta toga dana doživeo srčani udar, prvi put kad sam video da sam izgubio novčanik i drugi put kada je Rafet zvao telefonom i javio da je novac na sigurnom. Nisam mu se odužio, ali ću to sigurno učiniti uskoro kada opet budem dolazio u Novi Pazar - kaže Raković koji živi u Kragujevcu.

Izvor: Blic

 

POGLEDAJTE I OVE ČLANKE!

Broj posetilaca

Danas274
Juče337
Ovog meseca7679
Ukupno2397233

Currently are 114 guests and no members online


VCNT - Visitorcounter