svoje-radno-mesto

SVOJE RADNO MESTO PREPUSTILA KOLEGINICI

Dubravka Glavaš iz Vinkovaca se dobrovoljno prijavila da dobije otkaz, umesto svoje koleginice Đurđice Švigač, samohrane majke dvoje dece, koja je trebalo da ostane bez posla.

Dubravka je odlučila da se odrekne svog radnog mesta, uz garanciju da se ono dodeli Đurđici Švigač.

Suze u očima Dubravke i Đurđice. Đurđica je samohrana majka dvoje dece koja će ostati na svom radnom mestu zahvaljujući svojoj koleginici Dubravki Glavaš, koja se dobrovoljno prijavila da dobije otkaz i pokloni joj svoje radno mesto.

"Dubravka je moj heroj! Nisam se ni u snu mogla nadati tolikoj dobroti. Svi smo plakali... Želim da se za Dubravku Glavaš zna, ona je veliki čovek velikog srca. Verujem sada u bolje sutra jer pokazala je da dobrih ljudi još ima", priča za "Glas Slavonije" 30-godišnja Đurđica Švigač koja je pre tri godine ostala bez supruga koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, tako da sada sama brine o deci koja su stara 7 i 11 godina.

Firma "Unidal" je zbog krize morala da otpusti tri osobe.
Direktor Drago Osrečki sazvao je sastanak s radnicima kako bi se dogovorili koje će to tri osobe biti. Kako je predloženo, to je trebalo da budu tri osobe koje su poslednje stigle u predzeće, a među njima je bila i Đurđica Švigač, samohrana majka s dvoje dece i kreditom na računu.

Međutim, samohrana majka je zahvaljujući humanosti mlade koleginice zadržala posao.
"Kako sam još uvek slobodna i bez obveza i živim kod roditelja, mogu li ja svoje radno mesto da prepustim svojoj kolegici? Želim svoje radno mesto da dam svojoj koleginici, ali uz garanciju da će to mesto biti samo za nju", rekla je na sastanku mlada Dubravka Glavaš, posle čega su neki zaplakali, a svima su zasuzile oči, pa čak i direktoru koji je tužno spustio glavu.
Kako piše Glas Slavonije, direktor je to odobrio.
Dubravka Glavaš je kasnije, bez mnogo patetike, objasnila da će se ona lakše snaći od koleginice koja ima decu.
Kako? Nije htela ili nije ni znala da kaže, navodi hrvatski list.

Izvor: RTS

 

POGLEDAJTE I OVE ČLANKE!

Broj posetilaca

Danas686
Juče843
Ovog meseca19292
Ukupno2296553

Currently are 57 guests and no members online


VCNT - Visitorcounter