maturanti

MATURANTI ODLUČILI DA NOVAC ZA HALJINE DAJU U HUMANITARNE SVRHE

Za maturante gimnazija završio se i poslednji dan srednjoškolskog obrazovanja koje "krunišu" glamuroznim proslavama, međutim, sve više mladih ljudi odlučuje da na najluđu noć umesto u skupocenoj, neprikladnoj toaleti, dođe u svakodnevnoj garderobi, jer će novac od mature dati u humanitarne svrhe.

Tako su maturanti pirotske Gimnazije rešili da novac namenjen kupovini skupih maturskih haljina i odela odvoje na poseban račun i uplate najugroženijim mladim Piroćancima za operacije i lekove. Oko 150 maturanata na matursko veče otići će obučeni u majice sa natpisom Tvojih pet minuta - nečiji ceo život, kako su nazvali akciju.

Odeljenje IV/3 birotehničkog smera Ekonomsko-trgovinske škole "Vuk Karadžić" iz Stare Pazove odlučilo je da za proslavu mature ne kupuje novi odeću već da taj novac doniraju akciji "Bitka za bebe". Procenili su da bi garderoba koju bi za tu priliku kupili verovatno obukli samo tada i nikad više, pa su odlučili da je korisnije da pomognu najmladjima jer su oni budućnost ove zemlje i na njima svet ostaje, preneli su mediji.

Izvor: blic.rs

 

POGLEDAJTE I OVE ČLANKE!

Broj posetilaca

Danas57
Juče337
Ovog meseca7462
Ukupno2397016

Currently are 67 guests and no members online


VCNT - Visitorcounter