vizija1

VIZIJA

• Svi smo mi u blatu, ali neki od nas gledaju ka zvezdama. (Oskar Vajld)

• Mnogi od nas misle da su snovi, veliki planovi, izumi i naboji kreativne energije rezervisani samo za pisce, fizičare, kompozitore i umetnike. To nije za obične ljude sa običnim zanimanjima, običnim porodicama i običnim međuljudskim odnosima. Međutim, vizija, kao i hrabrost i disciplina, predstavlja karakternu crtu koja može da se razvije u svakom ko to želi. Uslov je da se potrudimo da nam to postane sastavni deo svakodnevnog života. (Bil Hajbels)

• Vizija je sposobnost da se uoče moguća rešenja za svakodnevne probleme u životu. Vizionari su okrenuti prema pronalaženju rešenja, a ne prema pronalaženju teškoća i problema. Između ta dva pristupa postoji ogromna razlika.

• Potrebno je dosta snage i truda da bi čovek bio vizionar. Puno je lakše prepustiti se inerciji i raditi samo ono što se od nas očekuje (ili čak ni to). Potrebna je smelost da bi se izašlo iz uobičajenog šablona razmišljanja. Potrebno je imati čvrsta uverenja i hrabrosti da bi se rizikovalo sa nekom novom idejom ili novim pristupom.

• Vizionari često više puta dožive neuspeh pre nego što konačno realizuju ono što su naumili, a mnogi ljudi su previše nesigurni da bi rizikovali. Radije će ići na sigurno, uhodanim putem. Takođe, potrebno je dosta "dobrog starog znoja" da bi čovek bio vizionar. (Bil Hajbels)

Broj posetilaca

Danas459
Juče401
Ovog meseca6633
Ukupno2396187

Currently are 86 guests and no members online


VCNT - Visitorcounter