zelim-da-svet-bude-bolji

HOĆU DA SVET BUDE BOLJI JER SAM JA U NJEMU ŽIVEO (Vil Smit)

Veličina jednog čoveka nije čudesna, ezoterijska i božanska posebnost koju mogu postići samo neki ljudi. Ja verujem da to mogu dostići svi, i spreman sam da umrem za to uverenje.

Niko od nas ne raste s uverenjem da je najvažnije odakle smo krenuli, već odrastamo s osećanjem da nije toliko važno odakle smo krenuli koliko kuda smo krenuli, važno je da postajemo nešto dobro.

Vrlo je važno razdvojiti talenat i veštinu. S talentom ste se rodili, ali veštinu morate da steknete satima i satima i satima napornog rada. Nikada sebe nisam smatrao naročito talentovanim, ali ono u čemu jesam izuzetan jeste strahovita radna navika. Drugi spavaju, ja radim; drugi jedu, ja radim.

Ne možete pojednostaviti i ubrzati napredak i uspeh, ma koliko da ste talentovani. Talenat će vas izdati ako niste vešti. Ako ne učite, ne radite, i najbolji deo dana ne posvetite usavršavanju, nećete moći da komunicirate s ljudima u svom poslu.

Idite korak po korak. Jednog leta, mog otac je srušio zid ispred firme i meni, koji sam ima 12 godina, i mom bratu, kome je bilo 9, rekao da sagradimo zid ponovo. Rekli smo mu da je to nemoguće. "Nikad da mi niste rekli da nešto ne možete da uradite", rekao je. Bilo nam je potrebno više od godinu dana da taj zid podignemo. Ali nemojte pokušavati da sagradite zid govoreći sebi: "Ja ću da sagradim najlepši i najveći zid koji je iko ikad podigao", nego svakog dana postavite jednu ciglu, ali najbolje što možete. I radite svaki dan tako, pa ćete uskoro sagraditi zid.

Uvek se držim reči svoje bake: "Ako si već ovde, gledaj da nešto popraviš". Uvek mi je usađivala moralnu odgovornost da doprinesem ljudima među kojima se nalazim. Ja želim da činim dobro. Hoću da svet bude bolji jer sam ja u njemu živeo. Hoću da moj rad, moj život, moja porodica nešto znače. Ako nečiji život ne činite boljim, onda gubite vreme. Tako će i vaš život biti bolji.

Mislim da je Konfučije rekao: "Ako verujete da ćete uspeti, u pravu ste; ako verujete da nećete uspeti, i tad ste u pravu."

Vil Smit (Will Smith), glumac

 

POGLEDAJTE I OVE ČLANKE!

Broj posetilaca

Danas456
Juče714
Ovog meseca9910
Ukupno2412072

Currently are 17 guests and no members online


VCNT - Visitorcounter