prica-o-jednoj-neobicnoj-zabi

PRIČA O NEOBIČNOJ ŽABI

Bila jednom jedna grupa žaba. Okupile su se da bi se takmičile u penjanju. Cilj je bio da se popnu na vrh jednog tornja. Velika masa se okupila ispod tornja da gleda takmičenje i da navija.

Trka je počela. Iskreno rečeno, niko iz publike nije verovao da ijedna žaba može da se popne na vrh tornja, jer se to nikad pre nije ni desilo.
Mogle su se čuti reči poput: "Previše je teško!" ili "Nikad se niko neće popeti na vrh."
I zaista, malo po malo, žabe su počele da odustaju. Jedna po jedna. Napredovale su samo one koje su bile najspremnije.
Masa je već počela da viče: "Previše je teško, nikada neće uspeti!" Žabe su sve više odustajale, a publika je bivala sve glasnija: "Nemoguće je popeti se na vrh! To nikad nikome nije uspelo!"
Ipak ostalo je par najupornijih žaba. One su se samouvereno penjale ka vrhu tornja. No, publika je izgleda imala uticaja na njih, i nastavila je da im dobacuje sa zemlje, tako da su na kraju odustale sve žabe osim jedne, koja je sigurno grabila ka vrhu.
Publika je i dalje bila neumoljiva u svojim poklicima: "Odustani, niko to nije uradio, pa nećeš ni ti. Šta glumiš?! Šta si umislila?!"
No žaba se i dalje penjala. Publika je vikala, a žaba se penjala.
I na kraju, žaba se popela na vrh! Prvi put je to nekome pošlo za rukom! Prvi put je nemoguće postalo moguće.
I naravno, posle toga svi su hteli da se slikaju sa tom žabom. Svi su želeli da je vide i upoznaju, da znaju kako joj je to uspelo.
Međutim, žaba nije odgovorila ništa.
Žaba je bila gluva.

 

 

POGLEDAJTE I OVE ČLANKE!

Broj posetilaca

Danas491
Juče568
Ovog meseca12993
Ukupno2415155

Currently are 39 guests and no members online


VCNT - Visitorcounter